söndag, april 20, 2008

Träningsupplägg för hemma-mamma..

Miriam!
Här kommer förslag på träningsupplägg som utlovat:

Eftersom du sällan vet innan hur eller om du kommer att få möjlighet att träna, så föreslår jag en variant till dig där du tränar styrka varannan dag. Syftet med detta är att låta musklerna vila efter aktivitet- det är då du bygger och formar. Varje pass du tränar ska du försöka få med hela kroppen, förslagsvis:

  • Rygg: Latsdrag eller rodd
  • Bröst: Bänkpress eller hantelpress
  • Ben: benböj eller benpress
  • Triceps: Pushdown i cablecross eller dips mot bänk
  • Biceps: Hantelcurl eller bicepscurl i cablecross
Varje övning gör du 3 set med 8-10st repetitioner. börjar du bli trött eller få ont om tid, så räcker det med två set på biceps och triceps eftersom dessa muskler aktiveras även under rygg och bröstmomenten.
Mage har jag inte tagit med här, eftersom jag tror att du nog kan hinna med det hemma, på enklaste vis medan barnen leker, sover etc. Ett förslag är att du kör mage de dagar då du inte är på gymmet. Fortsätt med dina promenader! Det är verkligen ett jättebra sätt att förbränna kcal på. Har du en pulsklocka så använd den för att kontrollera att du ligger på puls mellan 110-130slag/ minut, mest effektivt!
När du börjar få rutin på din styrketräning kan du börja dela upp muskelgrupper på de olika dagarna, men till att börja med tycker jag att du ska köra hela kroppen för att inte få för långt uppehåll mellan passen..
Hoppas att detta var till nån hjälp!?
Hör av dig om du vill ha mer detaljer :)

Let´s get fit/Desi

1 kommentar:

Anonym sa...

Tackar tackar! Börjar på tredje veckan imorgon och det känns jättebra. Har redan märkt att byxorna sitter lite löst och att armarna börjar få lite ny form. Yeah! Eftersom det är uppförsbacke här vart man än går, och vi har trappor i vårt hus, så får rumpan också en hel del...och det känns. Har tyvärr ingen våg, men ska se om någon annan har en man kan låna en liten stund. Tack igen!