torsdag, april 03, 2008

Stora matkassen

Har varit ute och gått en härlig kvällspromenad precis. Låter märkligt kanske, men jag saknar mina morgonprommisar- det var en riktigt härlig start på dagen! Nåja, så här års så är det underbart att ge sig ut även på kvällen! Det tycker såklart Lobban med, och idag hade han sällskap av Wally..

Jag har fått många frågor tidigare hur jag gör med mitt matupplägg när jag jobbar som jag gör, och nu fick jag frågan även om träningen, så det är väl dags att svara :)

Jag gör matlådor till förbannelse! I vanliga fall är jag en ganska kräsen person när det gäller mat, men under diet- oavsett vilken nivå och sort- så lägger jag mina krav åt sidan och fokuserar istället på näringsintaget. Detta innebär att jag- om jag måste- kan äta samma lunch hela veckan, för att effektivisera mitt arbete i köket.
I kylskåpet på jobbet har jag alltid följande produkter:

  • Kesella
  • Keso
  • Makrill/ Tonfisk
  • Morötter
  • Protein
  • Mivi Total
  • Omega 3
Dessa produkter är ett bra komplement till nästan alla måltider, dessutom fungerar de bra som nyttiga mellanmål.

Det tar tid att stå i köket, det tar tid att handla rätt produkter och att alltid leta efter nya nyttigheter- men jag tycker att det är kul! Det känns alltid lika roligt att hitta på ett nytt recept, eller lära sig om olika produkter, och det är SUPERKUL att sen kunna dela med mig till ER!!

Inför en helg som denna då jag gör 5 dygn i rad på jobbet, så packar jag med mig ovanstående produkter för 5 dagar, matlådor för lunch och middag, lite snacks till lördagskvällen (där ingår 0.5L Coca) och rött,grönt eller svart te. Frukt finns att tillgå på jobbet, och faktiskt egentligen mat med- men eftersom jag sällan vet i förväg vad som serveras, så garderar jag mig med egen låda :)

Träningen går ganska bra under dessa dygn. Jag har ju tillgång till träningslokaler på jobbet, och på vardagarna brukar vi hjälpa varandra så att de som vill få möjlighet att komma iväg och träna kan det. Dessutom är det styrt i vårt arbetstidsavtal att vi SKALL beredas möjlighet för fysisk träning 3h/ vecka på arbetstid!! (GULD!!) Helgdagarna är däremot lite värre, eftersom vi inte kan täcka för varandra då..så då väljer jag det näst bästa; Jag tränar i uniformen helt enkelt..och duschar snabbt som en iller ;)
(Oftast väljer jag bara en dag på helgen då jag tränar).
Vet jag innan helgen att det är omöjligt att lösa ut träningstid så lägger jag om mitt program tillfälligt den veckan, och har två vilodagar på helgen- och ingen mitt i veckan. Det gäller att vara flexibel..

Hoppas att svaren varit till belåtenhet, annars får ni på mig igen så ska jag utveckla det ännu mer!

Trevlig kväll/Desi

3 kommentarer:

-=LiMeX=- sa...

Vad gillar skåningar ? xD

FitnessDesi sa...

Haha.. Vi skåningar ÄÄÄÄLSKAR mad. Go mad, mye mad och mad i rättan tid!!

Anonym sa...

Vad jobbar du med? Blev nyfiken då du tränade i "uniformen"? :P