En sats räcker till 20 stycken småfranska med lite lägre GI-värde, eftersom de är bakade på dinkelmjöl.
Ingredienser:
- 5 dl ljummet vatten
- ½ pkt jäst (25 gram)
- ½ dl solroskärnor
- ½ msk salt
- 1 msk sirap
- 1 msk olivolja
- 2 rivna morötter
- 1,3 l dinkel-fullkornsmjöl
- 2 msk solroskärnor för garnering
Gör så här:
Lös upp jästen i ljummet vatten. Blanda ner alla ingredienser utom mjölet i en degbunke och rör om, tillsätt ca 12 dl av mjölet i omgångar och arbeta degen tills den är fast och smidig. (Spara resten av mjölet tillsjälva utbakningen.) Låt degen jäsa under en handduk på dragfri plats i ca 40 minuter.
Häll ut degen på mjölat bakbord. (Det är nu du använder resten av mjölet). Knåda degen smidig och forma den till en rulle. Dela upp rullen i ca 20 bitar och rulla bitarna till runda bullar. Låt bröden jäsa på plåt med bakplåtspapper och under handduk i ca 30 minuter.
Medan de jäser sätter du på ugnen på 225 grader. När bröden är färdigjästa penslar du dem med vatten och strör över solroskärnor. Grädda bröden i ca 10 - 12 minuter.
Mumma/ Desi
2 kommentarer:
Jodå du vet vem jag är.. Om jag skriver Anna Ing2/Eksjö istället så tror jag du oxå vet!
De där småfrallorna såg goda ut, tror att jag ska ge mig på ett bak imorgon kanske..
Du, det jag verkligen skulle behöva lära mig av dig är hur sjutton du hinner med allt! Baka, laga nyttiga matlådor, jobba o träna flera gånger om dagen! Jag tycker tiden bara rinner ifrån mig.. Men jag har ju lovat Linda att komma ner o hälsa på er nån gång under våren så jag kanske kan få några tips om tidsplanering då.. Kramis Anna
Hej!! Jag tänkte väl att det var du!! Men jag fick inte riktigt ihopa det med Nässjö..? Åh så roligt att du är här!! Jaa- du har ju faktiskt lovat!! Se till att pallra dig hit, jag lovar att vi ska ta väl hand om dig. Stor kram!
Skicka en kommentar