måndag, mars 31, 2008

Amen Halleluja Roadtrip!

Natten var lååång, Lobo har varit dålig i magen, så vi har varit uppe och gått 4-5 gånger inatt...inte riktigt planen jag hade när jag längtat hem efter min egen säng.. Så den tidiga morgonen som var planerad, blev istället en sovmorgon eftersom jag inte kom till ro förrän efter sista rastningen vid 06.30 ungefär. Tur att jag är ledig idag!
Inledde dagen med att döva mitt samvete efter en galen vecka med 60 minuters morgonpromenad, stackars Lobban blev tvungen att följa med, men han verkade tycka att det var helt ok trots visst trassel med lilla magen..

Ok, roadtrip-storyn..den ni troget väntat på:

Måndagsnatten blev jag upphämtad av Tojje något senare än planerat, det var ju snööööö överallt på vägarna. In med allehanda packning i bilen, hälsade på vår chaufför Elvis- en otroligt egen och rolig människa! Färden gick mot El Stockholmo, och vi hade skitkul på vägen upp..hur man nu kan ha det i en bil i nästan 7 timmar?! Väglaget blev bättre ju längre upp vi kom.
Planen var sedan att vi skulle stanna och sova några timmar i huvudstaden, men så blev det inte. Elvis vände och körde hem (!) igen efter att ha släppt av oss på en bensinmack mitt i smeten, där blev vi räddade av Tompalainen som hämtade upp oss utan väntetid. Vidare hämtade vi sedan upp Tudde (som inte verkar vara överens med sitt nya smeknamn?) och så åkte vi till Gävle!
I Gävle bedrevs snabbvisit hos Tompalainens morföräldrar och upphämtning av mer prylar att fylla bilen med..sen åkte vi i 7 timmar till... tror aldrig att jag åkt så mycket bil tidigare :)

Slutdestination ÅRE, och det var grymt! Tompalainen, som är en hejare på att fixa och trixa, tillsåg att vi fick tillgång till en nyrenoverad, riktigt fin lägenhet, precis nedanför stora backen och 200m till Åre Torg.. Sååå nice!
Första kvällen packade vi upp, käkade, hade sprit-UGL, bastade, spelade spel och roade oss kungligt!
Dag 2 hyrde vi utrustning och liftkort, och sen var det direkt upp i backen!!
Varje dag var likadan, läs det med positiv betoning :)
Upp i backen, ett par åk, stanna och luncha och ta ett par öl, sola lite, åka lite mer. After Ski/ Slå ihjäl sig på brädan på vägen ner, till stugan, crasha i stor 4 manna-hög i soffan, käka på stan, ta nån öl till..




Jag återkommer med bilder, detaljer och förmodligen ett och ett annat uttryck som gått hårt i veckan..
Jag har haft SÅ roligt, och njutit varje sekund! Jag har ätit och druckit, och fått tillbaka alla mina kilon på vågen igen. Dock har jag faktiskt bränt ca 3000kcal om dagen bara på att åka i backen :)

Same old story- give me glory/ Desi

Inga kommentarer: