Brödet blev riktigt gott med pepparkakskryddan! Detta baket valde jag att använda mina små brödformar (bullformar) istället för den stora. Resultatet blev 10 småbröd!!
Bananbröd
2 ½ dl mosad banan
2 hela ägg
1 ½ dl vatten
2 dl dinkelmjöl
2½ dl vetemjöl fullkorn
½ dl krossade linfrön
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
2 msk flytande honung
Blanda ägg, banan och vatten i en bunke. Tillsätt alla torrvaror till jämn halvlös smet. Till sist i med honungen. Häll över i långsmal brödform. Grädda i ugnen 175 grader nedersta falsen i 45-55 minuter.
Jag bytte kanelen mot kardemumma och en hel påse pepparkakskrydda. Tänk på att korta ner tiden i ugnen om du väljer mindre formar!!
Mumsa på/Desi
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar