måndag, februari 16, 2009

Sökes: Nytt jobb?!

Så var vi där igen... Stormöte med chefen- chefen angående nedläggning av F17 och centralisering av all värnpliktsutbildning. För att göra en lång förklaring kort: Flytta till Linköping eller sök ett nytt jobb. Lite krasst, men i nuläget det närmsta en sanning vi kan komma. Så jag tänker- mycket!
Jag ser flera alternativ på lösning (hellre det än problem);
  1. Jag flyttar till utbildningsplatsen, Linköping
  2. Jag försöker hitta en befattning på F17 som är nödvändig även efter att besväringarna lämnat vår verksamhet..
  3. Jag hittar en annan befattning på något annat förband som är nödvändig....osv
  4. Jag blir civilist(!) och söker ett jobb här i byn/ staden
  5. Jag blir civilist och söker ett jobb hemma i Skåne
Tankarna virvlar en del, och samtidigt så vet jag ju att vi varit här förut många gånger. Så många gånger att det borde snart utbetalas ersättning för "sveda och värk" till oss anställda.. Tänk dig själv att ungefär vartannat år få reda på att du ska bli utan arbetsplats., för att ett halvår senare höra att det inte blir så!!
Det är galet hur de leker med vår hälsa egentligen, samtidigt så gör det oss lite luttrade.. Har man ropat på vargen så många gånger så är det ju inte säkert att han kommer denna gången heller. Den som lever får se. Under tiden funderar jag..

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ohh jag känner igen dina grubblerier! Har varit där o vänt så många gånger. Just nu är det dock lugnt här i Småland. Verkar som om Ing 2 får bestå en liten stund till, men som du säger man vet ju aldrig!
Jag kan varmt rekomendera Linköping! Efter 20 år i den staden så är jag nog lite partisk.. O andra sidan är det ju grymt skönt att ha nära till familjen..
Känner jag den kära FM rätt så kan du vänta en bra stund med att grubbla klart!
TA HAND OM DIG!
Kram Anna

Anonym sa...

Lite som när man var liten och man skojade att det brann någonstans. Eller om man lekte död vid vattenytan i sjön på sommaren. Så sa alltid mamma "om det är på riktigt kanske jag inte tror på dej".

Kommer ihåg sist du skrev att det skulle läggas ned. Får hoppas att det bara är snack nu med då.

Anonym sa...

Jag grubblar med...det har jag gjort förr. Men nåt säger mig att denna gången måste jag grubbla färdigt... Har funderat på det här med civilist, men det verkar så jobbigt. Då måste man ju jobba varje dag på arbetet...får grubbla lite till, det måste finnas en annan väg...säg till om du hittar den :)

Anonym sa...

5!!!!!:) Men det är ju bara min åsikt... Oavsett vet jag att du kommer fram till ett beslut som känns rätt för dig, men jag säger bara Skåne is da shit, eller nåt... Hihi. Puss på dig!

Anonym sa...

Tja cooling! Fått någe mer info på jobbet?

Anyway så tänkte jag kika in för å berätta att jag har ny bloggadress nu---> http://body4future.wordpress.com

Ha en skön fortsättning på dagen!

Anonym sa...

Vi har liknande problematik inom sjukvården, inget kul....
Men jag säger bara, Linköping kommer inte på fråga!!!! Då är du för långt bort...
Kram systeryster

FitnessDesi sa...

Lillasyster: För att få mig att flytta till Linköping måste det finnas RIKTIGT bra argument, typ en snitt lön på 50' i månaden..haha

Anonym sa...

Svägerskan:
Flytta hit igen,va nära oss e väl inte helt fel.
Jag har sagt det förr....
Utbildning till flygledare e aldrig fel, det hade passat dig som gillar många bollar i luften.!! Och det finns kanske någon snygg flygkapten ledig??!
Kramizar vi allihopa.