torsdag, december 27, 2007

Mellanlandning..

Så var jag tillbaka i byn igen för att mellanlanda ett halvt dygn. Packa upp- tvätta- packa ner, sen vidare till fjällen.

Julen har varit underbar, mys från dag ett!! Julafton spenderades hos brodern med sambo i sedan sommaren inköpta hus. De hade fixat och pyntat, och det var supermysigt. Julmaten kom samtidigt som hela släkten, dvs knytis. Jag hade ansträngt mig och bakat "nyttiga pepparkakor" som alternativ till allt annat snacks, och alla tog varsin bit av artighet- fnissade lite och återgick till Aladdin- asken som stod på bordet.. Otacksamma små tomtar.. För att plåstra mitt brustna bak- hjärta, så bifogar jag receptet här och hoppas på att NÅGON ska uppskatta det.. :)



Hjärtat var såklart hela julhelgens centrum, och hon är ju bara såå underbar! Hon fick mer julklappar än hon nog själv förstod och sken upp som en sol varje gång det landade ett nytt paket vid hennes fötter..

Som vanligt var det inte förutan lite separationsångest som jag sa hejdå och satte mig i bilen. Måste åka ner igen snart!








Pepparkaka

0,5 dl rapsolja
0,5 dl ljus sirap
1 äggula
0,5 dl minimjölk
2 dl dinkelmjöl

0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
pepparkakskrydda

Kleta ut smeten på bakplåtspapperklädd plåt.
Mitt i ugnen 200grader ca 10-12 min.
Låt svalna, skär i fyrkanter.


Njuuut// Desi










Inga kommentarer: