torsdag, juni 14, 2012

Fitness five Karlskrona

Helgens tävling i Fitness Five liger nu bakom mig och jag blickar framåt igen :)
Att säga att jag deltar i en tävling på skoj, eller för att det är en kul grej på vägen till något större må vara sant då jag uttalar orden.. Men i samma stund som jag tagit steget upp på scenen mot vikterna som jag ska försöka segra över så glömmer jag det där.
Ja, det är kul.. Men det är fan så mycket roligare om man får vinna på köpet!!
Med viss insikt om begränsningarna i min fysiska förmåga (då jag egentligen förmodligen inte borde genomföra knäböj alls..) så hade jag mina egna små mål uppsatta inför varje delmoment på F5.
Det första delmålet var att få ner kroppsvikten tillräckligt mycket för att orka genomföra knäböj. Det delmålet gick ganska bra, tror att jag kom ner så mycket jag kunde utan att det påverkade styrka och/eller uthållighet nämnvärt.

Japp, det är jag på bänken :)
Första momentet var bänkpressen där jag gjorde bra ifrån mig. Ländryggen har lite svårt för att brygga för mycket i lyftet, men det funkade bättre än jag hoppats och jag fick ihop 37 godkända reps!
Bicepscurlen fortsatte av bara farten och jag curlade tiden slut, och ytterligare två efter ;) som givetvis blev bortdömda.. 39 godkända reps, Mycket nöjd!!

Mitt mål med knäböjen var först att genomföra.. sen höjde jag ribban lite med målet att göra fler än förra året då jag fick 12 godkända. Helgen bjöd på 14 godkända, men med känningar som gjorde att jag inte ville köra fler än så..

Sista två momenten är chins och dips. Och det är väl egentligen här som vi AF- tävlanden ska "briljera"..? Men med endast 10 godkända av 17-18st genomförda pga böjda knän (?) fick mig att lite tappa sugen i en redan trött kropp. Reppade 20 st godkända dips och sedan var dagen över.
 I dagsläget ger det mig en ungefärlig 13:e placering av bedömt 44 tjejer, så en finalplats är svårt att se. Jag vet dock efter sista helgen i juni då allt läggs upp inför finalen :)

1 kommentar:

Anonym sa...

20e plats av 37 medverkande..