- 50g jäst
- 2 ½ dl sojamjölk
- 100g kesella 10%
- ½ dl sirap
- ½ dl flytande honung
- 4dl dinkelmjöl
- 2dl fullkornsmjöl
- ½ dl linfrön
- 1 tsk salt
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk psylliumfrön
Fyllning:
- 150g kesella 10%
- kanel
- vaniljsocker
- ägg att pensla bullarna med
Ugnen på 250 grader.
Smula jästen, värm mjölken fingervarmt- blanda sen i kesellan. Därefter häll över på jästen och rör tills det löst sig. Häll i allt utom mjölet och rör om ordentligt. Häll på mjölet och arbeta degen smidig.
Låt jäsa 30 minuter.
Kavla ut degen, smeta på resten av kesellan, kanel och vaniljsocker. Rulla ihopa, skär bitar och lägg dem i formar. Låt jäsa 30 minuter.
Pensla med ägg. I ugnen 6 minuter..
Låt det smaka!!/Desi
8 kommentarer:
Mmmm! Jag kan känna dooooften!
Ååååå, smaskens!
Grymt goda ;-)
Åh, nybakta bullar luktar så gott! =)
Skånska bullar eller? :P
Jasså, Desi är inte bara en tuff tjej på jobbet, hon har även soft bullbakande sida ;_) Bara skojar lite... ska prova dina bullar de verkar goda!
Verkar goda, det får jag testa. Ibland blir också jag så där sugen på något gott.
Nötter i all ära, en god bulle är inte fel heller.
Calm yourself darling!
Det är ju så förbannat kallt så jag har ju inte ens användt den än. :) Det kommer det kommer, hoho!!D:
Skicka en kommentar